Translate

BİRİNCİ SÖYLEŞİ



Değerli katılımcımız,

Sağlığın yalnızca hastalık ve sakatlığın yokluğu olmayıp, aynı zamanda bedensel, ruhsal ve toplumsal bakımdan tam bir iyilik hali olduğu inancıyla, sağlığın sosyal boyutunu vurgulamak ve bu konuda toplumda bir farkındalık yaratmakta yararlı olacağını düşündüğümüz Toplumcu Sağlık Söyleşileri’nin ilkini 22 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 14.00’de, Kadıköy, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıyoruz.

Bu söyleşilerin amacı

·        Çeşitli mesleklerden uzmanlarla sağlığın sosyal boyutları üzerine tartışmak ve

· Farklı mesleklerin güncel sağlık sorunlarına yaklaşımları/katkıları çerçevesinde, sorunlara disiplinler-arası, kapsamlı ve bütüncül bir yaklaşım geliştirmeye çalışmaktır.

Toplantılarda bütün katılımcıların katkılarını alabilmek için bireysel sunumlardan çok söyleşi tarzında yapılmasının ve her toplantıda, bir sonraki toplantının gündemini katılanların belirlemesinin uygun olacağını düşünüyoruz. İlk toplantıda veya daha sonra yöntem üzerine gelecek önerilerle toplantıların yürütülmesine ilişkin kurallar düzenlenecektir.

Bu çağrıyı sağlık alanında çalışan sosyal bilimci ve sağlığı bir sosyal bilim olarak gören sağlıkçı dostlarımıza yaptık. Çağrımızı bu konuda çalışan veya çalışmayı düşünenlere duyurmamıza yardımcı olursanız çok seviniriz. 

Toplantılara öğrencilerinizi de davet etmemizin söyleşilere dinamik ve güncel kılacağını düşünüyoruz.    

İlk toplantı daha çok tanışma niteliğinde olacak. Toplantıyı, daha sonraki toplantılar için yol gösterici olması bakımından, İNSEV tarafından yayınlanan Sağlığın Sosyal Belirleyicileri kitabının yazarlarından birinin slaytlarından oluşan bir sunum eşliğinde yürütmeyi planladık.

Sizi söyleşilerimizde görmekten ve değerli katkılarınızdan yararlanmaktan mutlu olacağız. İlk toplantıya gelemeyecek olanlar katkılarını e-posta ile iletebilirler.


Toplumcu Sağlık Söyleşileri

Tarih: 22 Kasım 2014, Saat: 14.00
Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi Yılmaz Güney Salonu

Birinci Toplumcu Sağlık Söyleşisi Yapıldı
Merhaba,
Bugün Toplumcu Sağlık Söyleşileri’nin ilkini gerçekleştirdik. Katılan bütün dostlarımıza çok teşekkür ederiz.
1. Birincisi ve en önemlisi salon doldu. Bu bizi geleceğe yönelik umutlandırdı. Salonun dolması bu alanda gerçek bir gereksinim olduğunu gösterdi. Gerçekten de söyleşide yapılan konuşmalar, bu alanı ne kadar boş bıraktığımızı ve yapılabilecek ne kadar çok şey olduğunu ortaya koydu.
2. Katılımcıların bileşimi oldukça geniş bir yelpazeye yayılıyordu. Salonda avukat, muhasebeci, sosyolog, sosyal bilimci, tıbbi mümessil, taşeron hastabakıcı, yayıncı, öğrenci, hekim, hemşire, öğretim üyesi, asistan, çeşitli branşlardan hekimler, 112 hekimleri, işyeri hekimleri vardı. Toplumun çeşitli kesimlerinin sağlık için bir araya gelmesi yalnızca toplantıya renk katmakla kalmadı, aynı zamanda ufkumuzu genişletti.
3. Sağlığın Toplumsal Belirleyicileri başlıklı kısa sunumdan sonra söyleşiye geçildi. Salonda bulunan hemen herkesin söz aldığı söyleşide bu alanda neler yapılabileceği konuşuldu, birçok öneri getirildi. Sağlığı belirleyen belli başlıklarda Çalışma Grupları’nın oluşturulması ve bu alanlarda derinleşilmesi görüşü benimsendi.
4. Bir sonraki toplantının 20 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırıldı. Ancak bu kez salonun yetmeyeceği öngörülerek, NHKM’nin en üst katındaki salonun kullanılması istendi.
5. Bir e-posta grubu oluşturulması ve toplantılar arasında paylaşımların bu ortamdan sürdürülmesine karar verildi.
6. 20 Aralık toplantısında İlker Kayı’nın Sağlığın Toplumsal Belirleyicileri konusunda daha ayrıntılı bir sunum yapmasına karar verildi. Bu toplantıda somutlaşan konular üzerine Çalışma Grupları oluşturulacak.
7. Bir sonraki toplantının temasının “sağlık hizmetlerinden herkes çok ‘memnun’, ama herkes sağlığından çok endişeli” olması görüşü benimsendi.
Bütün dostlarımıza tekrar teşekkür ederiz. Yolumuz açık olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder