Translate

1 Eylül 2013 Pazar

Venezuela'da KTH eğitimini tamamlayan hekimler uzmanlık yolunda

Venezuela 2005 yılında tıp eğitiminde bir devrim yaparak Ulusal Kapsamlı Toplum Hekimliği Eğitimi Programı’nı (UKTHEP) başlatmıştı. Eğitimin yüzde 85 kadarının birinci basamakta gerçekleştirildiği bu programın ilk mezunları 2011 yılında göreve başlamışlardı. Böylece ülkenin Barrio Adentro programında görev alan Kübalı hekimlerin birinci basamakta yardımına koşan Venezuelalı hekimler, şimdi uzmanlık eğitimi yolunda yürümeye başladılar.







Aşağıdaki haberde Ulusal Kapsamlı Toplum Hekimliği Eğitimi Programı’nı tamamlayan öğrencilerden 7.192’sinin birinci basamakta ve 960’ının diğer dallarda (cerrahi, pediatri, jinekoloji, anestezi vs) uzmanlık eğitimine başlayabilecekleri duyuruluyor. Böylece önümüzdeki 5 yıl içinde Venezuela’nın en yoksul kesimlerinden gelen öğrenciler, yalnızca birinci basamakta değil, sağlık hizmetinin bütün basamaklarında halklarına hizmet sunabilecekler.


UKTHEP konusunda ayrıntılı bilgi için Toplumcu Tıp Eğitimi sayfalarımızdaki Venezuela bölümüne ulaşabilirsiniz. 

El presidente de la República, Nicolás Maduro aprobó a 7.192 médicos integrales comunitarios que realicen su postgrado de Medicina General Integral y que otros 960 concursen para realizar postgrados en cirugía, pediatría, ginecobstetricia, anestesiología, entre otros.

Así lo anunció la ministra para la Comunicación e Información, Delcy Rodríguez, a través de su cuenta en twitter @DelcyMInci.

¨Aprobada continuación de la formación de 7192 Médicos Integrales Comunitarios- Postgrado de Medicina General Integral¨

¨Asimismo, autorizados 960 Médicos Integrales Comunitarios para concurso-postgrado en cirugía, pediatría,ginecobstetricia, anestesiología, etc.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder